مواد لازم برای تهیه بستنی سنتی شیرازی
تهیه بستنی سنتی شیرازی نیاز به چند ماده اولیه دارد که در ادامه به توضیح هر یک از این مواد میپردازیم.
1- شیر: برای تهیه بستنی شیرین و لذیذ و همچنین بافت درست بستنی، شیر به عنوان یکی از مهمترین مواد بکار میرود. معمولاً از شیر تازه و گاوی استفاده میشود که دارای چربی متوسطی باشد.
2- قند: قند به سبب شیرین کننده بودن، برای تهیه بستنی بسیار مهم است. در بستنی سنتی شیرازی معمولاً از قند خاص قشیر استفاده میشود.
3- مغزهای خشک: مغزهای خشک مانند پسته، بادام، فندق، گردو و زعفران نیز به عنوان اصلیترین مواد بستنی سنتی شیرازی، برای تهیه این بستنی بکار میروند. این مغزها باید خرد شده و برای مزه دهی بستنی به آن اضافه شوند.
4- سرکه: در تهیه بستنی شیرازی شیرین و خوشمزه، سرکه به عنوان یکی از مواد بکار میرود. سرکه برای حفظ طعم بستنی و همچنین جلوگیری از تشکیل کریستالهای یخ در بستنی استفاده میشود.
5- آب: آب برای همزن کردن مواد مورد استفاده در تهیه بستنی سنتی شیرازی لازم است.
با توجه به اینکه تهیه بستنی سنتی شیرازی به دلایل مختلف با آلودگی مواجه است، نگهداری صحیح از مواد و دقت در انتخاب و خرید آنها بسیار حائز اهمیت میباشد.
نکاتی که در تهیه بستنی سنتی شیرازی باید رعایت شود
تهیه بستنی سنتی شیرازی به عنوان یکی از شیرینی های محبوب و معتبر در فرهنگ غذایی این منطقه شناخته شده است. در این راستا، برای تهیه بستنی سنتی شیرازی باید به نکات زیر توجه کرد:
- استفاده از شیر تازه و کیفیت بالا بسیار حائز اهمیت است. شیر باکیفیت می تواند به عنوان یکی از اصلی ترین عناصر در تهیه بستنی سنتی شیرازی شمرده شود.
- برای تهیه دسر، بستنی در پاره های کوچک خرد شده و با انواع مزه از جمله شیرینی، شکلات، میوه ها و... تمام می شود. برای تمام شدن بستنی، نباید آن را در آب یخی غرق کرد، بلکه از چند بار لایه برداری آرام استفاده می شود.
- استفاده از مواد اولیه طبیعی و غنی می تواند کیفیت و طعم بستنی را بهبود بخشد. برای مشخص شدن کیفیت مواد اولیه، بهتر است از مزرعه داران و فروشندگان بومی منطقه خرید کنید.
- پس از تهیه بستنی، باید آن را در ظروف مناسب و به همراه پس از حجم محافظت نموده و سپس در فروشگاه ها به فروش برسانید.
با توجه به این موارد، تهیه بستنی سنتی شیرازی می تواند به عنوان یک فرصت سودآور و سرگرمی در بین خانواده های این منطقه مورد استفاده قرار گیرد.
طریقه تهیه شیره بستنی سنتی شیرازی
شیره بستنی سنتی شیرازی یکی از محصولات خوشمزه و پرطرفدار در شهر شیراز است که معمولاً در فصل تابستان سرد مصرف می شود. برای تهیه این شیره ابتدا لازم است که مواد اولیه آن شامل شیر، بادام، پسته، ارغوان، هل، زعفران و شکر آماده شود.
ابتدا شیر در قابلمه ریخته شده و روی حرارت باقی مانده تا به جوش در بیاید. سپس، در پایه مخلوط کن آرد الکتریکی، بادام، پسته و ارغوان ریخته و به صورت پودر خرد شده تا یکدست شود.
سپس این مخلوط به شیر داغ اضافه شده و با هم مخلوط شده تا درجه حرارت پایین متوسط برای 20 تا 30 دقیقه قابل مشاهده کامل بپزد. به طور متوسط، این مرحله حدوداً 25 دقیقه طول می کشد.
برای پایان دادن به روش تهیه شیره بستنی سنتی شیرازی، هل و زعفران به اندازه کافی اضافه و در صورت نیاز، دستگاه مخلوط کن را برای ترکیب بین مواد به کار می بریم. در انتها به ضخامت و شیرینی مورد نظر دست یافته ایم و محصول نهایی را به داخل ظروفی مانند قالب های استیلی ریخته و در قسمت یخچال نگهداری می کنیم تا بهبود پیدا کند.
در نهایت، شیره بستنی سنتی شیرازی آماده مصرف می باشد. این محصول خوشمزه و فوق العاده باعث شادابی و خنک شدن بدن در فصل تابستان خواهد شد.
طریقه تهیه خامه بستنی سنتی شیرازی
برای تهیه خامه بستنی سنتی شیرازی ابتدا باید مواد اولیه را آماده کنید. برای این منظور، باید شیر تازه، خامه خام، شکر و نمک را به میزان لازم آماده کنید. سپس باید یک ظرف بزرگ را برای آمیختن مواد آماده کنید.
پس از آماده کردن مواد، باید شیر تازه را در ظرف به دمای کمی بر روی حرارت قرار داده و به آرامی خامه را به آن اضافه کنید. سپس باید مخلوط را با نیم دمای حرارت آهسته آهسته بپزید و همزمان باز هم آنرا هم بزنید تا مواد درون آن متناسب منعطف شوند. با ادامه دادن این عملیات تازه شدن شیر باید حدود ۲۰ الی ۳۰ دقیقه طول بکشد.
بعد از پخته شدن مخلوط و آماده شدن خامه، باید حجم آن را در سریع ترین زمان ممکن کاهش داد. برای این منظور، میتوان از یخزدایی برقی استفاده کرد و آن را به صورت مکرر و تکراری هم بزنید تا تمام خامه در منطقه زیر ۱۵ درجه سانتیگراد باشد.
در نهایت، با استفاده از آب یخ زده، خامه بستنی را به صورت مکرر و تفریحی هم بزنید تا دارای شده و با ظرافت به صورت موزاییکی و با استفاده از قاشق، آن را در کاسههای بستنی سرو کنید. حال میتوانید از خامه بستنی سنتی شیرازی خود لذت ببرید.
طریقه تهیه مخلوط بستنی سنتی شیرازی
مخلوط بستنی سنتی شیرازی یکی از محبوبترین دسرهای شهر شیراز و حتی در مناطق دیگر از کشور است. این دسر از ترکیب شیر، روغن، پودر بستنی، زعفران و دیگر مواد به دست میآید. در ادامه، روش تهیه این دسر را شرح میدهیم.
ابتدا، شیر، روغن و یک قاشق چایخوری زعفران را در یک قابلمه بهم بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. سپس پودر بستنی را به تدریج و با هم آمیزی کنید تا مخلوط کاملا صاف شود. بعد از بلوغ بستنی، همه مواد را از روی حرارت بردارید.
سپس، مخلوط را به داخل قالب بستنی بریزید و به قسمت فریزر منتقل کنید. حداقل زمان مورد نیاز برای خنک شدن مخلوط در فریزر چهار ساعت است، اما برای بهتر شدن طعم و بافت بستنی، میتوانید آن را تا شب در فریزر بگذارید.
بعد از خنک شدن بستنی، میتوانید آن را در قالب خود از فریزر خارج کنید و به صورت برشهایی سرو کنید. بهتر است قبل از سرو، بستنی را برای چند دقیقه در دمای اتاق قرار دهید تا نرمتر شود.
در نهایت، بستنی سنتی شیرازی آماده سرو است. اگر برای تزئین از آجیل، بادام و پسته استفاده کنید، طعم دسر را بهبود خواهد داد. این دسر خوشمزه را میتوان با افراد دیگر به اشتراک گذاشت و لذت برد.
نحوه ریختن بستنی در سردخانه
ریختن بستنی در سردخانه یکی از مهمترین اقداماتی است که باید برای حفظ کیفیت و طعم بهتر بستنی انجام شود. در ادامه، به نحوه ریختن بستنی در سردخانه برای ذخیره و نگهداری بهتر این محصول پرداخته میشود:
پاراگراف اول: مکان مناسب برای قرار دادن بستنی
برای نگهداری بهتر بستنی، بهتر است آن را در یک قفسه در سردخانه قرار دهید. این قفسه باید در مکانی با دمای مناسب، مانند -18 درجه سانتی گراد، قرار گیرد. همچنین، باید مطمئن شوید که درب سردخانه بسته شده و خود سردخانه دارای تهویه مناسب جهت پخش هوای سرد داخل آن است.
پاراگراف دوم: روش ریختن بستنی در سردخانه
نحوه قرار دادن بستنی در سردخانه نیز بسیار مهم است. در ابتدا، باید مطمئن شوید که بستنی در پوشش شفافی قرار دارد، که بهترین گزینه باکس های پلاستیکی با پوشش کامل میباشد. سپس، بستنی را در قفسه قرار دهید و فضای لازم برای جریان هوا به دور از بستنی در نظر بگیرید تا ولتاژ و طعم بستنی برای طولانی مدت حفظ شود. باید به یاد داشت بستنی در طول مدت طولانی در سردخانه باید در کل قفسه نگهداری شود تا از ایجاد یخ بر روی بستنی و همینطور به رنگبندی ان مانع شود.
پاراگراف سوم: مراقبت های لازم برای حفظ کیفیت بستنی
حفظ دمای سردخانه در دمای مناسب و عدم کشیدن درب سردخانه برای بررسی بستنی در طولانی مدت، از از دیگر مراقبت هایی است که لازم است برای حفظ کیفیت بستنی انجام شود. همچنین، باید به یاد داشته باشید که فریزر به نوعی یک محیط خشک و شبیه یخ شکن است که اگر به مدت طولانی در آن ذخیره شود و به محیط هوایی با اختلاف دمای بالا منتقل شود سبب پوسیدگی بستنی میشود. بنابراین، هنگام حمل بستنی، بهتر است آن را داخل جعبه یا کارتن واگذار شده قرار داد و دستهائی به روی جعبه بستنی با کیفیت قرار دهید تا حرکتهای ناخوشایندی بر روی بستنی نداشته باشد.
در کل، ریختن بستنی در سردخانه به دقت و مراقبت متقابلی نیاز دارد تا با اطمینان از عدم از دست دادن با کیفیت آن از طعم منحصر به فرد بستنی لذت برده و از آن خودرویی برای لذت خانوادگی کنید.
