1- روش تهیه کیک رژیمی بدون استفاده از فر
برای تهیه کیک رژیمی بدون استفاده از فر، میتوان از روش پخت در قابلمه استفاده کرد. در این روش، ابتدا یک قابلمه با ظرفیت کافی برای جا دادن مواد در دسترس قرار داده میشود. سپس تخممرغ، پودر شیرینکنندهی رژیمی، کره نباتی، پودر کاکائو و آرد گندم تخمگاه را در آن مخلوط کرده و خوب هم بزنید.
سپس میتوانید تابه را به روی حرارت قرار دهید و تخممرغها را اضافه کرده، آرام آرام هم بزنید تا مواد به خوبی ترکیب شود. سپس با ریختن آرد به تدریج و برای چند دقیقه به هم بزنید تا ترکیب کامل شود. بعد از آن، اول کیک را چهار بار تقسیم کنید و به ترتیب هر یک را به مدت حدود ده دقیقه در تابه برش دهید.
سپس کیک را از حرارت بردارید و در یک سینی جمع کنید. برای گرم نگه داشتن نوک کیک، بهتر است که یک سردر بر روی آن قرار دهید. در نهایت، میتوانید کیک را با بهترین شکل ظاهری خود با گردو و یا توتفرنگی تزیین نمایید و آن را سرو کنید.
2- کیک رژیمی با تنوع در مواد افزودنی
کیک رژیمی با تنوع در مواد افزودنی یکی از گزینههای مناسب برای افرادی است که به دنبال خوراکیهای کم کالری و سالم هستند. این کیک با استفاده از موادی با میزان کم چربی و قند تهیه میشود که موجب کاهش میزان کالری در این خوراکی میشود. علاوه بر این، با استفاده از مواد افزودنی مناسب، میتوان به همراه کیک رژیمی تنوع بیشتری در طعم و ملموسات ایجاد کرد.
برای تهیه کیک رژیمی با تنوع در مواد افزودنی میتوان از موادی مانند شیر پودر، روغن زیتون، پودر کاکائو، نارگیل خشک شده، میوههای خشک و سایر موارد استفاده کرد. این مواد به دلیل داشتن کمترین میزان چربی و قند نسبت به مواد افزودنی دیگر، توانستهاند جایگاه خود را در تهیه کیک رژیمی با تنوع ارتقا دهند.
مثلا در تهیه کیک رژیمی با مزه شکلاتی، میتوان با استفاده از پودر کاکائو و شیر پودر، مزه شکلاتی مطلوب را به دست آورد. همچنین اضافه کردن میوههای خشک شده مانند انگور خشک و زرشک به کیک رژیمی میتواند تنوع مطلوبی در طعم آن ایجاد کند.
در کل، کیک رژیمی با تنوع در مواد افزودنی، یکی از بهترین گزینههایی است که برای افرادی که به دنبال رعایت یک رژیم غذایی سالم هستند، پیشنهاد میشود. اضافه کردن مواد افزودنی طبیعی و کم کالری به کیک رژیمی، مانند شیر پودر و میوههای خشک شده، به تنوع در طعم و ملموسات دلچسب و سالمی که این خوراکی دارد، اضافه میکند.
3- تهیه کیک رژیمی با استفاده از پودر شیرینکننده مصنوعی
با توجه به افزایش بیماریهای ناشی از چاقی و نبود توازن در نوع تغذیه، در طی چند سال اخیر، تمرکز بر روی تهیه غذاهای رژیمی بیشتر شده است. در این عرصه شیرینکنندههای مصنوعی نیز نقش مهمی ایفا میکنند.
در تهیه کیک رژیمی، میتوان از پودر شیرینکننده مصنوعی به جای شکر عادی استفاده کرد. در انتخاب پودر شیرینکننده مصنوعی مورد نظر، باید مواردی مانند میزان قابل قبولی از این شیرینکننده برای سلامتی بیماران دیابتی و الرژیک، میزان پایداری آن در برابر حرارت و عوامل مختلف را در نظر گرفت.
برای تهیه کیک رژیمی با پودر شیرینکننده مصنوعی، موادی مانند آرد کامل، پودر کاکائو، پودر شیرینکننده مصنوعی و... با هم مخلوط شده و سپس با اضافه کردن تخم مرغ و روغن گیاهی، ترکیبی مناسب از مواد حاصل میشود.
لازم به ذکر است که در تهیه کیک رژیمی با پودر شیرینکننده مصنوعی، مقدار استفاده شده از این شیرینکننده باید به جای شکر معمولی در مراحل مختلف تهیه افزایش یابد. این کار باعث میشود که کیک طعمی شیرین و خوشمزه داشته باشد و در عین حال با ماکروهای غذایی مناسب برای افرادی با نیازهای تغذیهای مختلف، تطبیق پیدا کند.
4- نحوه تهیه کیک رژیمی بدون شیر و ماست
تهیه کیک رژیمی بدون شیر و ماست یکی از گزینههای مناسب برای افرادی است که از شیر و ماست استفاده نمیکنند. این کیک میتواند به عنوان یک دسر سالم در میان وعدههای غذایی قرار گیرد.
برای تهیه این کیک، ابتدا باید با استفاده از جوانهگندم، آرد سبوسدار و شیرهی زردآلو، تهیه آرد ضایعاتی کنید. سپس با استفاده از تخممرغ، روغن نباتی، وانیل و دوغ گیاهی، ترکیبی خمیری درست کنید.
سپس، خمیر را در قالب کیک قرار داده و درون فر گذاشته تا بپزد. پس از مدتی، کیک آماده خواهد بود. برای تزیین کیک، میتوانید از میوههای تازه و شیرین استفاده کنید. همچنین، داخل کیک میتوانید خانهی میوههای تازه، مثل توت فرنگی و آلو، قرار دهید تا مزهی شیرین و تازهای به کیک ببخشد.
کیک رژیمی بدون شیر و ماست، با اینکه نسبت به کیک سنتی کمتر چربی دارد، اما با همان مزه تمام شده و افرادی که به دنبال یک دسر سالم و کم کالری هستند، میتوانند از آن استفاده کنند.
5- تهیه کیک رژیمی با استفاده از پودر قند مصنوعی
به دلیل افزایش نرخ چاقی در جامعه، بسیاری از افراد به دنبال روشهایی هستند تا وزن خود را کاهش دهند. اما این امر نیازمند رعایت یک رژیم غذایی سالم و متعادل است. یکی از روشهای کاهش وزن، استفاده از کیکهای رژیمی است که با استفاده از پودر قند مصنوعی تهیه میشود.
پودر قند مصنوعی دارای کمترین میزان کالری و کربوهیدرات با کیفیت باالیی است. از این رو، استفاده از پودر قند مصنوعی برای تهیه کیک رژیمی توصیه میشود. در تهیه این کیکها میتوان از نسبت مناسبی از پودر قند مصنوعی و جایگزینهای آن برای قند خام استفاده کرد.
برای تهیه کیک رژیمی با استفاده از پودر قند مصنوعی، مراقبت از استفاده از مواد مصنوعی در شیشه آرد و شیشه کره و استفاده از چربی کم سالت است. همچنین میتوانید میوههایی مثل توت فرنگی و موز به عنوان تزئین و بارش برروی کیک استفاده کنید.
درنهایت، تهیه کیک رژیمی با استفاده از پودر قند مصنوعی یک روش سالم و کم کالری برای تهیه کیک است که در کاهش وزن کمک میکند. برای تهیه این کیک، بهتر است از مواد طبیعی استفاده کنید و از مواد مصنوعی خودداری کنید. همچنین میتوانید این کیک را با میوهها تزئین کرده و از آن برای صبحانه یا خوردن بعد از شام لذت ببرید.
6- مواد لازم برای تهیه کیک رژیمی بدون فر
برای تهیه کیک رژیمی بدون فر، به موادی که میتوان به راحتی در دسترس داشته باشیم نیاز داریم. این کیک ایدهآل برای افرادی است که از مواد غذایی سالم و کم کالری استفاده میکنند. در ادامه به برخی از مواد لازم برای تهیه این کیک اشاره میکنیم:
1. آرد گندم کامل: برای تهیه کیک رژیمی بدون فر نیاز است از آرد گندم کامل استفاده کنیم. این آرد، نسبت به آردهای قنادی کمتر کالری دارد و برای سلامتی ما بسیار مفید است.
2. پودر کاکائو: اگر با کاکائو طعم کیک رژیمی را بهبود دهیم، از شیرینیهای بدون فر بسیار بیشتر خواهیم لذت برد. پودر کاکائو حاوی آنتی اکسیدانهای پلیفنل، مواد معدنی و ویتامین E است.
3. پودر پروتئین: این نوع پودر توانایی جذب بدن را دارد و معمولاً برای تقویت عضلات و ارزش غذایی بالایی به کار میرود. با اضافه کردن پودر پروتئین به کیک رژیمی، علاوه بر افزایش سطح پروتئینِ کیک، کالری آن نیز کاهش مییابد.
4. شیر بدون چربی: شیر بدون چربی به عنوان جایگزینی سالم برای شیر با چربی در کیک رژیمی مورد استفاده قرار میگیرد. این نوع شیر سبب کاهش کالری کیک و حفظ سلامتی برای ما میشود.
5. سیبزمینی: سیبزمینی به عنوان جایگزینی سالم برای روغن و کره در کیک رژیمی استفاده میشود. سیبزمینی باعث تسریع عملیات گردش خون شده و در این صورت با مشکل کولسترول بالا روبرو نخواهید شد.
6. خامه پرچرب: برای دکوراسیون کیک رژیمی، میتوانیم از خامه پرچرب استفاده کنیم. البته این ماده باید با احتیاط و در میزان کمی به کیک افزوده شود.
