مواد لازم برای تهیه شیرینی کنجدی عید
تهیه شیرینی کنجدی عید، یکی از شیرینی های باستانی و سنتی ایران است که توسط هنرمندان شیرینی پزی در تمامی نقاط ایران در بهترین شکل تهیه می شود. این شیرینی در روزهای عید نوروز و همچنین در مراسم های خاص مانند عقد، ازدواج و... مورد استفاده قرار می گیرد.
برای تهیه شیرینی کنجدی عید، مواد لازم عبارتند از: آرد، کنجد، شکر، روغن، نمک، آب و زعفران. از آرد گندم خالص استفاده می شود، که باید به دقت آرد را غربال کرد و هر چه بهتر باشد. کنجد نیز می تواند با یا بدون پوست مورد استفاده قرار بگیرد.
شکر نیز باید به میزان مناسبی استفاده شود، به طوری که شیرینی متعادلی داشته باشد. از روغن تخم مرغ نیز برای تهیه شیرینی کنجدی استفاده می شود ولی ممکن است بتوانید روغن دیگری را به کار برده ولی بهتر است از روغن های خوب و تمیز استفاده کنید. نمک برای تعدیل طعم و زعفران نیز برای بهبود رنگ و طعم مورد استفاده قرار می گیرد.
برای شیرینی کنجدی عید، ابتدا آرد، کنجد، نمک و زعفران را مخلوط کرده و سپس به تدریج آب را به آن اضافه می کنیم و با هر دفعه مخلوط کردن، روغن را به آن اضافه می کنیم تا ترکیب خوبی ایجاد شود. در نهایت شکر به مواد اضافه می شود و می تواند به صورت شکر به مواد اضافه شود یا در حالی که سطح شیرینی را چک کردید، شکر اضافه کنید. سپس آزمایش خمیر را انجام دهید و آن را برای یک ساعت در آبکش قرار دهید تا آماده پخت شود. نتیجه یک شیرینی سلیقه ای ، عطری ، شیرین و استفاده زیاد می باشد.
طریقه تهیه شیرینی کنجدی عید به روش سنتی
شیرینی کنجدی عید یکی از شیرینی های سنتی ایران است که در روزهای عید به صورت عمده مورد استفاده قرار میگیرد. این شیرینی با استفاده از موادی مانند آرد، شکر، زرده تخم مرغ، روغن و کنجد تهیه میشود. در ادامه چند مرحله برای تهیه این شیرینی روش سنتی شرح داده شده است:
- مواد اولیه از قبیل آرد، شکر، کنجد و روغن را با هم مخلوط کنید تا همگی با هم ترکیب شوند.
- سپس زردهی تخم مرغ را به ترکیب مواد اولیه بیفزایید و بهطور کامل با هم مخلوط کنید تا یک ترکیب یکپارچه و مناسب برای تهیه شیرینی به دست بیاید.
- بهتر است مواد تهیه شیرینی کنجدی عید را مدتی در یخچال نگه دارید تا نسبت به خود بیشتر آشنا شوید و زمان مناسبی برای تهیه شیرینی را در مکانهایی با دمای مناسب انتخاب کنید.
- بعد از آماده سازی مواد، شروع به ترکیب مواد و کندکردن ترکیب با هم کنید. بهتر است در همین مرحله یک قابلمه را نیز همزمان با ترکیب مواد روی حرارت قرار دهید تا در دمای استفاده شده آماده برای شیرینیپزی باشد.
- مواد را به شکل دلخواه خود شکل دهید. میتوانید با استفاده از یک قاشق، کیکپزی و یا قالبهای خاصی شکل دلخواه خود را انتخاب کنید. برای استفاده از قالبها باید آنها را قبلاً روی حرارت آماده کرده و در یخچال خنک نگهداری کنید.
- در نهایت شیرینی کنجدی عید را در ظرفی خاص جمع آوری کرده و با کمی کنجد و شکر روی شیرینیها سرو کنید. شیرینیها را بهتر است در دمای خنک نگه دارید تا به شکل دلخواه خود تازه و خوشمزه بمانند.
با توجه به اینکه تهیه شیرینی کنجدی عید به روش سنتی، نشاندهنده غذایی سنتی و گذشتهی ماست، بهتر است در هنگام تهیه این شیرینی به مواد اصیلی که در این شیرینی به کار گرفته میشوند دقت شود. استفاده از روغن، آرد و شکر از نوع خاص برای تهیه این شیرینی، طعم و مزهای بسیار خوشمزه و به یادمانماندنی برای شما در ایام عید خواهد بود.
طریقه تهیه شیرینی کنجدی عید با استفاده از فر
شیرینی کنجدی از شیرینی هایی است که در عید خریداری و مهمانی ها تقدیم می شود. در اینجا یک روش ساده ولی خوشمزه جهت تهیه این شیرینی استفاده از فر توصیه می گردد.
مواد لازم:
- ۳ پیمانه آرد سفید
- ۱ پیمانه چربی گیاهی
- ۱/۲ پیمانه شیر
- ۱/۲ پیمانه شکر
- ۱/۲ پیمانه کنجد
- ۱/۲ قاشق چایخوری بیکینگ پودر
- نمک به میزان لازم
روش طریقه تهیه:
1. ابتدا کنجد را در یک قابلمه ملایم حرارت داده تا رنگ خودش را تغییر دهد.
2. سپس آرد، بیکینگ پودر و نمک در یک ظرف مخلوط و نگهدارید.
3. در ظرف دیگر چربی را با شکر خوب مخلوط کرده و سپس شیر را به آرامی به آن افزوده و مخلوط کنید.
4. حالا کنجد حرارت داده شده را به مخلوط فوق اضافه کنید و به خوبی هم بزنید تا همگی با هم ترکیب شوند.
5. حالا به تغییر دهنده سرعت و دمای فر بپردازید. فر را روشن کرده و دمای آن را به ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید.
6. شکل های مورد نظر را از دو طرف با کنس پوشانید و در نهایت به مدت ۱۵ دقیقه در فر قرار دهید.
7. پس از ۱۵ دقیقه، شیرینی ها را از فر درآوری کرده و به صورت دلخواه تزیین کنید. سپس شیرینی کنجدی با استفاده از فر آماده است.
8. حالا شما می توانید این شیرینی را با دوستان و خانواده خود به اشتراک بگذارید. لذت ببرید!
راه های اصلاح طعم شیرینی کنجدی عید
شیرینی کنجدی یکی از شیرینی هایی است که در عید به عنوان شیرینی محبوب مردم ایران مورد استفاده قرار می گیرد. اما ممکن است در برخی مواقع طعم شیرینی کنجدی که تهیه می شود به دلیل مواد اولیه مصرف شده یا نحوه تهیه آن متفاوت باشد و افرادی که این شیرینی را می خورند احساس خوشایندی نکنند. در ادامه راه هایی که می توان برای اصلاح طعم شیرینی کنجدی استفاده کرد را بررسی می کنیم.
استفاده از مواد اولیه با کیفیت: برای تهیه شیرینی کنجدی با طعمی خوشایند، می توانید از مواد اولیه با کیفیت بالا استفاده کنید. برای نمونه یکی از مهمترین مواد اولیه شیرینی کنجدی، کنجد می باشد که می توانید در انتخاب آن به محصولات باکیفیت و تر و تمیز دقت نمایید.
اضافه کردن اسانس های خوشبو کننده: برای افزایش طعم خوشایند شیرینی کنجدی، می توانید از اسانس های خوشبو کننده مثل وانیل و زعفران استفاده کنید. با اضافه کردن این اسانس ها، ترکیب رایحه های مختلف به شیرینی کنجدی اضافه می شود و طعم آن بهبود می یابد.
استفاده از شکر قهوه ای: برای تقویت طعم شیرینی کنجدی، می توانید از شکر قهوه ای استفاده کنید. این شکر دارای طعم قوی تر از شکر سفید است و در صورت استفاده متعادل از آن، می توانید شیرینی کنجدی با طعم مطلوبی تهیه کنید.
استفاده از نمک: افزودن کمی نمک به ترکیبات شیرینی کنجدی، می تواند بهبود طعم شیرینی را به همراه داشته باشد. اگرچه نمک طعم شیرینی را افزایش نمی دهد، اما به طعم شیرینی کمک می کند تا بیشتر آشکار شود.
در کل برای اصلاح طعم شیرینی کنجدی، می توانید از این روش های مختلف استفاده کنید. با توجه به ترکیب بهتر این روش ها، می توانید شیرینی کنجدی با طعمی خوشایند تهیه کنید.
نکات مهم در تهیه شیرینی کنجدی عید
شیرینی کنجدی یکی از شیرینی های قدیمی و سنتی ما در ایران است. در روزهای عید به ویژه عید فطر این شیرینی در بین سایر شیرینی ها بسیار محبوب است. در این مقاله به بررسی نکات مهم در تهیه شیرینی کنجدی می پردازیم.
ابتدا باید به انتخاب مواد اولیه با کیفیت توجه داشت. برای تهیه شیرینی کنجدی بهتر است از آرد سفید با کیفیت بالا، پودر شکر، روغن نباتی، کنجد، کره و یک پفکر بهره گیری کنید.
یکی از نکات مهم در تهیه شیرینی کنجدی نحوه آماده سازی آرد است. باید آرد را به صورت کاملا خشک و با کیفیت آماده کرده و بهتر است از تخم مرغ برای اتصال و خمیر کردن استفاده کنید.
نکته دیگری که در تهیه شیرینی کنجدی بسیار مهم است توجه به نحوه پخت آن است. برای پخت شیرینی کنجدی باید فر را قبل از پخت کاملا گرم کرده و در حد متوسط مدتی (نزدیک به 30 دقیقه) بگذارید تا شیرینی ها به زیبایی پخته شوند.
سرانجام باید به نحوه تزیین شیرینی کنجدی توجه داشت. بهتر است با استفاده از کنجد و پودر شکر آن را زیبا تزئین کنید. همچنین می توانید برای تغییر در طرح شیرینی از روش های دیگری مانند استفاده از شکلات یا تزیین با میوه های خشک و خرما استفاده کنید.
در نهایت تهیه شیرینی کنجدی یکی از شیرینی های سنتی و پر مزه ایران است و با رعایت نکات مهم در تهیه آن، می توانید این شیرینی را به صورت بهتر و با کیفیت بالاتری تهیه کنید.
تزیین شیرینی کنجدی عید با استفاده از طرح های مختلف
صنایع غذایی ایرانی با غنایی از خواص برای سلامتی مردمان ایران و سراسر جهان مطرح هستند. به عنوان یک سنت قدیمی، تزیین شیرینیهای عیدی برای افراد از مراحل اصلی تعطیلات عید خواهد بود. یکی از دستورالعملهای محبوب برای تبدیل شیرینی کنجدی عید به یک آثار هنری بینظیر، استفاده از طرحهای مختلف است.
طرحهای مختلف شیرینی کنجدی عید میتوانند با استفاده از چندین تکنیک به وجود آیند. این طرحها میتوانند شامل شکلهای هندسی متنوع، مثلث، چهارگوش، گرد و یا حتی شکل قلب و گلها باشند. برای ایجاد طرحهای هندسی، میتوان با استفاده از متد های رسم، قالببندی شیرینی را ایجاد کرده و سپس با استفاده از طرحهای کاغذی برشدار، مدلهای مورد نظر را بر روی شیرینی قرار داد.
از آنجا که شیرینی کنجدی عید معمولا با رنگ کرم تزیین میشود، میتوان از رنگهای طبیعی مختلفی مانند گلابی، صورتی، زرد، بنفش و قرمز استفاده کرد. طراحی خطرنگی و الگوهای مختلفی مانند انعکاس نور شبکهای میتواند از یک شیرینی کنجدی عادی، یک شیرینی نمایشی و جذاب بسازد.
در نهایت، با استفاده از دکوراسیون های فانتزی، میتوان شیرینی کنجدی را به روز کنید. با استفاده از جواهرات شیرینی، خرده گلها یا حتی شکلهای شمع داغ، میتوان دستی فوقالعادهای از تزیین شیرینی ایجاد کرد.
به این ترتیب، با اعتبار دادن یکمی به خلاقیت، شیرینی کنجدی عید شما به شکلی فوق العاده شگفتانگیز و رنگارنگ تبدیل خواهد شد و شما با ارائه آثار هنری خود به عنوان هدیه به خانواده و دوستان خود، آنان را به شگفتی خواهید انداخت.
