1. طرز تهیه سوهان کنجدی عسلی
سوهان کنجدی عسلی یکی از تنقلات خوشمزه و سالم است که از کنجد، عسل، شکر و سماق تهیه میشود. این تنقل در بسیاری از مناطق ایران به خصوص در استان خراسان شمالی معروف است و در روزهای مهمانی و جشنهای خانوادگی مورد استفاده قرار میگیرد.
برای تهیه سوهان کنجدی عسلی، ابتدا باید کنجد را در تابهی گرم کمی تفت دهید تا بوی تلخی کنجد برود. پس از تفت دادن کنجد، آن را از روی حرارت بردارید و در یک پیمانه مخلوط کنید. در این مرحله، شکر و عسل را به دو قسمت نصفه تقسیم کرده و نصف هر یک را با کنجد مخلوط کنید.
سپس به این مخلوط، سماق را هم اضافه کنید و با هم مخلوط کنید. در این مرحله، اگر خواستید میتوانید ادویههای دیگری مانند پودر دارچین را به این مخلوط اضافه کنید. باز هم مخلوط کنید تا تمامی مواد به خوبی با هم مخلوط شوند.
نهایتاً، با استفاده از یک قالب کوچک، مخلوط را به شکل حلقهای کوچک قاشق بریزید و بر روی سطح آن صاف کنید. سپس ورقی از کاغذ نان سرخ کنید و چند دقیقه به همراه سوهان در تابه بهروی آتش قرار دهید تا سوهان طلایی شود.
نتیجه نهایی، سوهان کنجدی عسلی خوشمزهای است که با چای سرخ یا شکلات گرم ترش میل میکنند. همچنین میتوانید این تنقل را به عنوان یک خوراکی سالم در سفره خود قرار دهید.
2. روش ساخت سوهان کنجدی عسلی
روش ساخت سوهان کنجدی عسلی، یکی از روشهای محبوب در تهیه تنقلات خانگی میباشد که در بسیاری از مناطق ایران به دست آوردی پرطرفدار دارد. سوهان کنجدی عسلی از ترکیب کنجد، عسل، شیر و شکر تهیه میشود که آن را دارای ویژگیهای مطلوبی میکند.
برای شروع، دو قاشق کنجد را در یک تابه خشک ملایم به مدت چند دقیقه بپزید و پس از آن آن را به سایر مواد کنجدی عسلی اضافه کنید. برای تهیه خلط کنجدی، یک لیوان شیر و چند قاشق شکر را در تابه بزرگی که روی حرارت متوسط است، بریزید و آن را به مدت چند دقیقه حرارت دهید.
سپس کنجد را به خلط شیر و شکر اضافه کنید و به مدت چند دقیقه دیگر آن را روی حرارت بگذارید و همه مواد را به خوبی با هم ترکیب کنید. بعد، به مرحله بعدی انتقال دهید و به آن عسل اضافه کنید و همه مواد را به خوبی با هم ترکیب کنید.
چنانچه میخواهید تهیه کنجدی عسلی خام بیشتر، میتوانید آن را در یک دیگ جداگانه بریزید و بر روی حرارت خیلی ملایم بگذارید تا کنجد طعم و بوی خود را تحویل دهد. بدین ترتیب، سوهان کنجدی عسلی حاصل از این روش، با آرامش بیشتری تهیه شده و طعم و بوی بیشتری را به ما ارائه میدهد.
3. آموزش ساخت سوهان کنجدی عسلی
سوهان کنجدی عسلی یکی از خوراکیهای خوشمزه و سالم است که ممکن است برخی از ما با آن آشنا نباشیم. با این حال، ساختن این خوراکی بسیار آسان است. در این آموزش شما یاد خواهید گرفت که چگونه سوهان کنجدی عسلی ساخته شود.
مواد لازم برای ساخت سوهان کنجدی عسلی شامل: کنجد، عسل، کره، شکر و نمک است. با توجه به مواد لازم، شما میتوانید این خوراکی را در خانه تهیه کنید.
ابتدا، کنجد را در یک قابلمه بر روی حرارت قرار دهید و آن را تحمیص کنید تا خوشبو شود. سپس، عسل، کره، شکر و نمک را با هم مخلوط کرده و روی کنجد حرارت داده شده ریخته و مخلوط کرده شده را روی آن پخش کنید.
حالا، با یک قاشق در دستان خود، سوهان کنجدی را به شکل دایرهای آماده کنید و آن را به یخچال برای یک ساعت نگه دارید تا خوب سفت شود. سپس، آن را بردارید و مقداری شکر روی آن پخش کنید و آن را مجدداً درون یخچال برای یک ساعت قرار دهید.
حالا، سوهان کنجدی عسلی شما آماده است. این خوراکی خوشمزه و سالم را میتوانید به عنوان یک نوشیدنی خفیف بعد از صبحانه یا هنگام گرفتن استراحت درب منزل خود تقدیم کنید. ساختن این خوراکی ساده و بسیار لذت بخش است و میتوانید با تغییر مواد آن، طعمهای مختلفی را تجربه کنید.
4. مراحل ساخت سوهان کنجدی عسلی
سوهان کنجدی عسلی یکی از شیرینی های محبوب و سنتی ایرانیان است که در تمامی نقاط ایران یافت می شود. ترکیبات اصلی این دسر عبارتند از کنجد، عسل، شیر، آرد و ادویههای خاصی که به طعم آن می دهند. در ادامه به بیان مراحل ساخت سوهان کنجدی عسلی می پردازیم:
مرحله اول: آمادهسازی ترکیبات
در این مرحله، باید کنجد را در یک قابلمه به مدت چند دقیقه سبک سوخته و سپس آن را با حجم دو برابری شیر مخلوط کرده و روی حرارت پایین قرار دهید تا شیر جوشیده و کنجد همراه با شیر بپزد. سپس تفت داده و به وسیله یک آسیاب بچینید تا کنجد خرد شود و با عسل مخلوط شود.
مرحله دوم: تهیه تستی
در این مرحله، یک عدد تستی را با مقداری از خمیر سوهان تهیه کنید و درون روتیل تخم پخته کنید.
مرحله سوم: پخت سوهان ها
سپس، خمیر سوهان را که با تستی مطابقت داشته، به قطعات کوچک برش داده و درون روتیل تخم به مدت حدود یک ساعت پخت کنید تا پوسته شده و زردرنگ شود.
مرحله چهارم: عرضه و نگهداری
بعد از پخت سوهانهای کنجدی عسلی، آن ها را پس از سرد شدن در قوطی به همراه چند قطعه از کاغذ شیرینی قرار دهید و آنها را سرد و خشک نگه دارید تا به جای خود ارسال شوند.
با اعمال چند تغییر در برخی مراحل یا اضافه کردن یا کم کردن مواد، می توانید به طعم دلخواه خود برسید. حالت سه بعدی های تصویری این مراحل نیز بر روی اینترنت در دسترس است.
5. طرز تهیه سوهان کنجدی با عسل
سوهان کنجدی با عسل یکی از خوراکیهایی است که در فصل بهار به دلیل خواص مفید آن بسیار مورد علاقه قرار میگیرد. تهیه این خوراکی برای بسیاری از ما امری نو و جذاب به نظر میرسد اما در واقع این خوراکی با استفاده از چند مواد ساده و راحت در خانه تهیه میشود. در این مقاله به توضیح طرز تهیه سوهان کنجدی با عسل میپردازیم.
ابتدا برای تهیه این خوراکی نیاز به تخمه سویا، کنجد، روغن، عسل و نمک دارید. با توجه به نیازمندیهای شخصیتان میتوانید به مواد حاضر در دسترس خود نیز اضافه کنید. برای شروع، تخمه سویا در داخل ظرفی ریخته و برای چند ساعت در آب خیسانده میشود تا نرم شود. سپس آن را آبکشی کرده و درون ظرفی بر روی حرارت سینهای به همراه کنجد ریخته و به مدت چند دقیقه با هم مخلوط شوند.
بعد از گذشت چند دقیقه، روغن را به مواد تخمه سویا و کنجد اضافه کرده و مخلوط کنید تا همگی به خوبی با هم مخلوط شوند. سپس عسل و نمک را به مواد اضافه کرده و دوباره با هم مخلوط کنید تا همه مواد به هم متصل شود. در این مرحله میتوان یک عدد قاشق چوبی را نیز اضافه کرد که به دلیل خواص ضد التهابی خود میتواند ابتدای خوراکی سوهان کنجدی با عسل اضافه شود.
بعد از قرار دادن مواد در کنار هم، ظرف را به مدت چند ساعت آن را بروی رفتن نذارید تا تمامی مواد به هم متصل شوند. در طول این فرآیند توجه نمایید که بهتر است هر چند ساعت با هم مخلوط شوند. بعد از گذشت این زمان، سوهان کنجدی با عسل آماده به مصرف است. میتوانید آن را به عنوان همراهی با یک لیوان شیر گرم یا نوشیدنی دلخواه خود میل کنید.
خوردن سوهان کنجدی با عسل به دلیل مواد مفیدی مانند پروتئین، آهن و کلسیم که در آن وجود دارد، باعث افزایش انرژی و بهبود سطح کلسترول خون میشود. علاوه بر این، حضور کنجد و عسل به عنوان دو ماده غذایی اصلی در سوهان باعث تقویت سیستم ایمنی و بهبود روح و روان میشد. در نتیجه، تهیه و مصرف سوهان کنجدی باعث بهبود سلامت جسمانی و روحانی شما خواهد شد.
6. روش ساخت سوهان کنجدی با عسل
روش ساخت سوهان کنجدی با عسل یکی از روشهای سنتی تولید خوراکیهای ایرانی محسوب میشود. در این روش، از مواد اولیه ساده و قابل دسترس استفاده میشود که با ترکیب و کار کردن به راحتی میتوان سوهان کنجدی شیرین و خوشمزهای را تهیه کرد. برای ساخت سوهان کنجدی با عسل، مواد اولیه شامل کنجد، عسل، آب، شکر، پودر زیره و پودر دارچین مورد نیاز است.
برای شروع، کنجد را به میزان دلخواه در یک قابلمه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید تا کنجد برشته شود. سپس به ترتیب عسل، آب و شکر را به کنجد اضافه کنید و همه مواد را با هم مخلوط کنید. سپس قابلمه را بر روی حرارت قرار دهید تا مواد با هم آمیخته شده و ماست عرق کاری را به دست آورید. در این مرحله، میتوانید پودر زیره و پودر دارچین را به مواد اضافه کنید تا به طعم و عطر بهتری برسید.
حالا باید ماست عرق کاری را در قابلمه روی حرارت گذاشته و آن را تا زمانی که غلیظ شود بپزید. برای این کار، باید ممکن است به مدت یک ساعت یا بیشتر قرار داده شود. در این مرحله، شما میتوانید با احتیاط به ماست عرق کاری ملح و یا سایر مواد مورد نظر خود را اضافه کنید.
چون سوهان کنجدی با عسل بسیار شیرین است، باید قبل از سرو آن در بشقابهای پهن و سطح صاف ریخته شود تا خنک شود. سپس میتوانید بر روی آن مقداری دانههای کنجد و داخل آن ریخته و سرو کنید. سوهان کنجدی با عسل بعد از خنک شدن، میتواند به عنوان یک خوراکی خوشمزه و سنتی در میان خانوادهها و دوستان مورد استفاده قرار گیرد.
